Celerový salát s mrkví

Vitamínová bomba pro chřipkové období.

Suroviny:

1 menší celer

1 mrkev

1 jablko

2-3 lžíce majonézy

citronová šťáva

1 lžíce octa do vody

sůl

Postup:

  1. Celer oloupeme a uvaříme ne úplně do měkka v osolené vodě s octem, aby celer zůstal pěkně bílý.
  2. Vychladlý celer a oloupané jablko nakrájíme na drobné kostičky a pokapeme citronovou šťávou.
  3. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubší nudličky.
  4. V salátové míse smícháme zeleninu a jablko, přidáme majonézu a znovu lehce promícháme, podle chuti osolíme. Nakonec můžeme posypat nasekanou petrželkou. Konzistenci a chuť majonézy můžeme předem upravit lžičkou oleje a lžicí smetany.

Dobrou chuť přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!

Související