Kapr s cibulí a celerem
Může to být taková předvánoční rozcvička a další důkaz, že kapra nemusíme jen smažit jako řízek.
Suroviny:
1 střední kapr
4 menší cibule
1 menší celer
5 lžic másla
1 lžíce hladké mouky
citronová kůra a šťáva
3 nová koření
3-4 kuličky pepře
trošku cukru
sůl
vývar
Postup:
1. Kapra očistíme a rozporcujeme.
2. Na másle podusíme nakrájené cibule a nahrubo nastrouhaný celer, přidáme trochu strouhané citronové kůry (nebo kousek kůry vcelku), pepř a nové koření. Osmahneme.
3. Na osmahnutou zeleninu dáme osolené porce kapra, mírně podlijeme a dusíme.
4. Hotového kapra vyndáme na teplý talíř, rozdušenou zeleninu zaprášíme hladkou moukou, zakápneme citronem, přilijeme vývar a dobře provaříme.
5. Pak omáčku přecedíme, chuť doladíme špetkou cukru a dáme do omáčky prohřát porce kapra. Podáváme s vařeným bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka