Mořská štika na kari

Rychlá příprava, báječná chuť... A ještě poslouží zdraví!          

Suroviny:

500 g filé z mořské štiky

3-4 lžíce másla

2 čajové lžičky kari

4 stroužky česneku

sůl

pepř

citronová šťáva

Postup:

  1. Plátky masa osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme kari kořením.
  2. Máslo rozehřejeme, vložíme na něj okořeněné filé, přidáme na plátky nakrájený česnek a po obou stranách opečeme. Obracíme opatrně.
  3. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a každý si rybu ještě podle chuti pokape citronem.

Související

  • Štika s modrým sýrem

    Suroviny: 700 -750 g štiky, 50 g sádla nebo oleje, 200 g sýra s modrou plísní, 100 ml smetany, trocha hladké mouky, sůl, drcený kmín, provensálské koření.

  • Štika po pražsku

    Suroviny: Asi tři čtvrtě kg štiky, 8 lžic oleje, trochu rybího vývaru, 4-5 stroužků česneku, mletá paprika, zázvor, sůl.