Štika po pražsku

Suroviny: Asi tři čtvrtě kg štiky, 8 lžic oleje, trochu rybího vývaru, 4-5 stroužků česneku, mletá paprika, zázvor, sůl.

Postup: Odebereme asi 3 lžíce oleje, dáme do něj koření, sůl a utřený česnek a umícháme do hladka. Touto směsí pak potřeme porce ryby, naskládáme je do porcelánové misky, zatížíme, zakryjeme a dáme přes noc do chladu. Druhý den rozehřejeme zbytek oleje, na něm štiku zprudka opečeme, malinko podlijeme rybím vývarem a udusíme do měkka. Netrvá to dlouho. Příloha – vařené brambory. Můžete vyzkoušet s rybím filé nebo pangasem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.