Kapr na paprice

Při pátku je ryba tradiční jídlo.       

Suroviny:

4 porce kapra

1 větší cibule

1 šálek kysané smetany

1 lžíce másla

mletá paprika

sůl

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, poprášíme paprikou, promícháme a vložíme porce ryby, předem osolené.
  2. Malinko podlijeme a udusíme do měkka.
  3. Kapra vyndáme na teplý talíř, do výpeku vmícháme smetanu, necháme přejít var a pak touto omáčkou přeléváme porce kapra na talíři. Podáváme s vařenými bramborami.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.