Kapr na paprice
Při pátku je ryba tradiční jídlo.
Suroviny:
4 porce kapra
1 větší cibule
1 šálek kysané smetany
1 lžíce másla
mletá paprika
sůl
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, poprášíme paprikou, promícháme a vložíme porce ryby, předem osolené.
- Malinko podlijeme a udusíme do měkka.
- Kapra vyndáme na teplý talíř, do výpeku vmícháme smetanu, necháme přejít var a pak touto omáčkou přeléváme porce kapra na talíři. Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.