Farmářské fazole s houbami
Dobrý kříženec Mexika a českých hub.
Suroviny:
2 hrnky vařených fazolí
100 g farmářského boku nebo paprikového boku
1 cibule
3 stroužky česneku
1-2 hrsti sušených hub nebo 1 malá konzervička žampionů
2 lžíce rajského protlaku
sůl
pepř
olej
Postup:
- Přes noc nebo od rána namočíme zvlášť fazole a sušené houby do studené vody.
- Fazole uvaříme, nesolíme.
- Houby podusíme s polovinou nakrájené cibule na troše oleje.
- Nakrájíme farmářský bok na kostičky, rozpečeme, přidáme polovinu nakrájené cibule a na plátky nakrájený česnek, zasmahneme.
- Přidáme rajský protlak, podušené houby, uvařené fazole, podle chuti dosolíme a krátce společně podusíme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.