Farmářské fazole s houbami

Dobrý kříženec Mexika a českých hub.    

Suroviny:

2 hrnky vařených fazolí

100 g farmářského boku nebo paprikového boku

1 cibule

3 stroužky česneku

1-2 hrsti sušených hub nebo 1 malá konzervička žampionů

2 lžíce rajského protlaku

sůl

pepř

olej

Postup:

  1. Přes noc nebo od rána namočíme zvlášť fazole a sušené houby do studené vody.
  2. Fazole uvaříme, nesolíme.
  3. Houby podusíme s polovinou nakrájené cibule na troše oleje.
  4. Nakrájíme farmářský bok na kostičky, rozpečeme, přidáme polovinu nakrájené cibule a na plátky nakrájený česnek, zasmahneme.
  5. Přidáme rajský protlak, podušené houby, uvařené fazole, podle chuti dosolíme a krátce společně podusíme.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.