Nakládaný hermelín

Pikantní chuťovka pro přátele.     

Suroviny:

2 sýry typu hermelín

2 cibule

3-4 stroužky česneku

1-2 naložené kapie

olej

grilovací koření nebo jiné podle chuti

případně tabasco nebo špetka chilli

Postup:

  1. V oleji rozmícháme koření. Tabasco nebo chilli je pro milovníky ostré chuti.
  2. Sýry podélně překrojíme a potřeme prolisovaným česnekem.
  3. Cibule nakrájíme na kolečka, kapii nakrájíme na malé kousky.
  4. Do sklenice s širokým hrdlem dáme na dno kolečko cibule, pak připravený plátek sýra, nakrájenou kapii, znovu cibuli a pokračujeme tak do vypotřebování surovin.
  5. Nakonec zalijeme okořeněným olejem, uložíme do ledničky a zhruba za 5 dnů je hotovo.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.