Kotlety se žampiony
Kosti od kotlety můžeme odkrojit a využít třeba na polévku.
Suroviny:
4 kotlety
8 žampionů
2-3 lžíce oleje
2 lžíce másla
50-70 g slaniny nebo anglické slaniny
1 cibule
hladká mouka
sůl
pepř
mletá sladká paprika
1 malý kelímek smetany
2-3 hrnky vývaru
Postup:
- Kotletám odřízneme kosti, na okrajích maso nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji po obou stranách opečeme.
- Maso vyndáme na teplý talíř, do výpeku dáme půlku nakrájené slaniny a nakrájenou cibuli, osmahneme, okořeníme paprikou, zalijeme částí vývaru, vrátíme maso a udusíme doměkka.
- Měkké kotlety znovu vyndáme na teplý talíř, do výpeku přilijeme trochu hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, přilijeme zbytek vývaru a smetanu a povaříme. Vrátíme kotlety.
- Očištěné žampiony nakrájíme, a s druhou půlkou nakrájené slaniny orestujeme na másle. Na talíři doplníme kotletu žampionovou směsí, prodáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.