Kotlety se žampiony

Kosti od kotlety můžeme odkrojit a využít třeba na polévku.

Suroviny:

4 kotlety

8 žampionů

2-3 lžíce oleje

2 lžíce másla

50-70 g slaniny nebo anglické slaniny

1 cibule

 hladká mouka

sůl

pepř

mletá sladká paprika

1 malý kelímek smetany

2-3 hrnky vývaru

Postup:

  1. Kotletám odřízneme kosti, na okrajích maso nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji po obou stranách opečeme.
  2. Maso vyndáme na teplý talíř, do výpeku dáme půlku nakrájené slaniny a nakrájenou cibuli, osmahneme, okořeníme paprikou, zalijeme částí vývaru, vrátíme maso a udusíme doměkka.
  3. Měkké kotlety znovu vyndáme na teplý talíř, do výpeku přilijeme trochu hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, přilijeme zbytek vývaru a smetanu a povaříme. Vrátíme kotlety.
  4. Očištěné žampiony nakrájíme, a s druhou půlkou nakrájené slaniny orestujeme na másle. Na talíři doplníme kotletu žampionovou směsí, prodáváme s rýží.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.