Pomerančové kotlety

Pečená kotleta se zeleninou

Pro experimentátory a milovníky nových chutí.

Suroviny:

4 kotlety

1 dl pomerančového džusu

2 stroužky česneku

2 lžíce sójové omáčky

pepř

sůl

5-6 lžic oleje

Postup:

  1. Kotlety naklepeme.
  2. Umícháme marinádu z utřeného česneku, soli, pepře, 3 lžic oleje, sójové omáčky a džusu.
  3. Kotlety do marinády naložíme, zakryjeme a dáme přes noc do ledničky.
  4. Druhý den na pánvi, kterou můžeme dát do trouby nebo na pekáči rozehřejeme zbylý olej, kotlety na něm po obou stranách opečeme, zalijeme marinádou – podle potřeby přidáme i trochu vody a dáme do trouby upéci.
  5. Jako přílohu volíme opečené brambory nebo hranolky. Podobně můžeme kotlety připravit s džusem jablečným.