Pomerančové kotlety
Pro experimentátory a milovníky nových chutí.
Suroviny:
4 kotlety
1 dl pomerančového džusu
2 stroužky česneku
2 lžíce sójové omáčky
pepř
sůl
5-6 lžic oleje
Postup:
- Kotlety naklepeme.
- Umícháme marinádu z utřeného česneku, soli, pepře, 3 lžic oleje, sójové omáčky a džusu.
- Kotlety do marinády naložíme, zakryjeme a dáme přes noc do ledničky.
- Druhý den na pánvi, kterou můžeme dát do trouby nebo na pekáči rozehřejeme zbylý olej, kotlety na něm po obou stranách opečeme, zalijeme marinádou – podle potřeby přidáme i trochu vody a dáme do trouby upéci.
- Jako přílohu volíme opečené brambory nebo hranolky. Podobně můžeme kotlety připravit s džusem jablečným.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka