Pomerančové kotlety
Pro experimentátory a milovníky nových chutí.
Suroviny:
4 kotlety
1 dl pomerančového džusu
2 stroužky česneku
2 lžíce sójové omáčky
pepř
sůl
5-6 lžic oleje
Postup:
- Kotlety naklepeme.
- Umícháme marinádu z utřeného česneku, soli, pepře, 3 lžic oleje, sójové omáčky a džusu.
- Kotlety do marinády naložíme, zakryjeme a dáme přes noc do ledničky.
- Druhý den na pánvi, kterou můžeme dát do trouby nebo na pekáči rozehřejeme zbylý olej, kotlety na něm po obou stranách opečeme, zalijeme marinádou – podle potřeby přidáme i trochu vody a dáme do trouby upéci.
- Jako přílohu volíme opečené brambory nebo hranolky. Podobně můžeme kotlety připravit s džusem jablečným.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.
Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice


Komplet 3CD Vladana a Prasopes
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.