Krtkův dort na plechu

Na krtka ale asi nic nezbyde…

Suroviny:

2 hrnky hladké mouky

tři čtvrtě hrnku cukru

2 vejce

1 hrnek mléka

necelý hrnek oleje

1 prášek do pečiva

3 lžíce kakaa

náplň: 250 g tvarohu

2 malé kelímky zakysané smetany

1 sáček vanilkového pudinkového prášku

300 ml mléka

250 ml smetany ke šlehání

2 sáčky vanilkového cukru

asi půl hrnku cukru

100 g hořké čokolády a případně 5-6 banánů

Postup:

  1. Vejce, cukr a olej rozšleháme dohladka. Přidáme mléko, prošleháme a promícháme s moukou, kakaem a kypřicím práškem.
  2. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem a pečeme při180°C asi půlhodiny. Necháme vychladnout.
  3. Uvaříme hustý pudink z prášku, mléka a 4 lžic cukru, necháme zchladnout.
  4. Do hladka umícháme tvaroh, vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Postupně do toho vešleháme studený pudink, vmícháme smetanu ušlehanou do tuha, nahrubo nastrouhanou čokoládu a podle chuti dosladíme.
  5. Vychladlý korpus vydlabeme do hloubky asi 1-1,5 cm, ponecháme jen úzké okraje. Prohlubeň tence potřeme krémem, naklademe na něj podélně rozkrojené banány a všechen krém na ně rovnoměrně navrstvíme.
  6. Vydlabané drobky ještě rozmělníme a stejnoměrně je nasypeme na krém. Necháme nejlépe přes noc ztuhnout v chladu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.