Tvarohový želatinový dort

Je to příjemný letní moučník, který si zamilujete.

Suroviny:

2 polotučné tvarohy (500 g)

1 kelímek kysané smetany

1 želatinový ztužovač

cukru podle chuti

mandarinkový kompot nebo jahodový, ananasový…

dětské kulaté piškoty

Postup:

  1. V míse dobře promícháme tvarohy a kysanou smetanu. Podle chuti osladíme.
  2. Připravíme želatinový ztužovač podle návodu – obvykle se smíchá 100 ml mírně vlažné vody s práškem ze sáčku a do toho se pak metličkou vmíchá tvarohová směs.
  3. Formu například na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, dno pokryjeme piškoty, dáme část tvarohového krému, na něj znovu piškoty a drobné kompotované ovoce, znovu zakryjeme krémem a střídáme vrstvy do vypotřebování všech surovin, končíme krémem. Zakryjeme fólií a dáme nejlépe přes noc ztuhnout do ledničky.
  4. Druhý den pomocí přečnívající fólie ztuhlý moučník vyndáme z formy, krájíme a podáváme.

    Suroviny:

    2 polotučné tvarohy (500 g)

    1 kelímek kysané smetany

    1 želatinový ztužovač

    cukru podle chuti

    mandarinkový kompot nebo jahodový, ananasový…

    dětské kulaté piškoty

    Postup:

    1. V míse dobře promícháme tvarohy a kysanou smetanu. Podle chuti osladíme.
    2. Připravíme želatinový ztužovač podle návodu – obvykle se smíchá 100 ml mírně vlažné vody s práškem ze sáčku a do toho se pak metličkou vmíchá tvarohová směs.
    3. Formu například na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, dno pokryjeme piškoty, dáme část tvarohového krému, na něj znovu piškoty a drobné kompotované ovoce, znovu zakryjeme krémem a střídáme vrstvy do vypotřebování všech surovin, končíme krémem. Zakryjeme fólií a dáme nejlépe přes noc ztuhnout do ledničky.
    4. Druhý den pomocí přečnívající fólie ztuhlý moučník vyndáme z formy, krájíme a podáváme.