Tvarohový želatinový dort
Je to příjemný letní moučník, který si zamilujete.
Suroviny:
2 polotučné tvarohy (500 g)
1 kelímek kysané smetany
1 želatinový ztužovač
cukru podle chuti
mandarinkový kompot nebo jahodový, ananasový…
dětské kulaté piškoty
Postup:
- V míse dobře promícháme tvarohy a kysanou smetanu. Podle chuti osladíme.
- Připravíme želatinový ztužovač podle návodu – obvykle se smíchá 100 ml mírně vlažné vody s práškem ze sáčku a do toho se pak metličkou vmíchá tvarohová směs.
- Formu například na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, dno pokryjeme piškoty, dáme část tvarohového krému, na něj znovu piškoty a drobné kompotované ovoce, znovu zakryjeme krémem a střídáme vrstvy do vypotřebování všech surovin, končíme krémem. Zakryjeme fólií a dáme nejlépe přes noc ztuhnout do ledničky.
- Druhý den pomocí přečnívající fólie ztuhlý moučník vyndáme z formy, krájíme a podáváme.
Suroviny:
2 polotučné tvarohy (500 g)
1 kelímek kysané smetany
1 želatinový ztužovač
cukru podle chuti
mandarinkový kompot nebo jahodový, ananasový…
dětské kulaté piškoty
Postup:
- V míse dobře promícháme tvarohy a kysanou smetanu. Podle chuti osladíme.
- Připravíme želatinový ztužovač podle návodu – obvykle se smíchá 100 ml mírně vlažné vody s práškem ze sáčku a do toho se pak metličkou vmíchá tvarohová směs.
- Formu například na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, dno pokryjeme piškoty, dáme část tvarohového krému, na něj znovu piškoty a drobné kompotované ovoce, znovu zakryjeme krémem a střídáme vrstvy do vypotřebování všech surovin, končíme krémem. Zakryjeme fólií a dáme nejlépe přes noc ztuhnout do ledničky.
- Druhý den pomocí přečnívající fólie ztuhlý moučník vyndáme z formy, krájíme a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka