Mletý řízek se sýrem
Vzpomínka na školní jídelnu…
Suroviny:
300 g mletého masa
50 g tvrdého sýra
1 vejce
1 houska
1 sklenka mléka
pepř
sůl
hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
tuk na smažení
Postup:
- Housku nakrájíme na kostičky a prokapeme mlékem.
- Zvlhčenou housku přidáme k mletému masu, přidáme i najemno nastrouhaný sýr, vejce a směs osolíme, opepříme.
- Dohladka promíchanou směs dáme na půlhodiny odpočinout do chladu, pak tvoříme oválné placičky, obalíme je v hladké mouce, smočíme v rozšlehaném vejci (můžeme do něj přidat lžíci mléka), obalíme ve strouhance a v rozehřátém tuku usmažíme do zlatova po obou stranách.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší, lze podávat i za studena s chlebem, dodáme i zeleninový salát podle chuti.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.