Uzené tofu s pórkem

Tofu je vlastně tvaroh nebo sýr ze sójového nápoje. Je vynikajícím zdrojem zdravých bílkovin bez cholesterolové zátěže. 

Suroviny:

1 balíček uzeného tofu

1 menší pórek

olej

sójová omáčka

mleté chilli

Postup:

  1. Tofu nakrájíme na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozehřátém oleji.
  2. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na půlkolečka, přidáme k orestovanému tofu a krátce opečeme.
  3. Zakapeme sójovou omáčkou, podle chuti okořením špetkou chilli a necháme pórek změknout.
  4. Podáváme s rýžovými nudlemi.

Související

  • Tofu s falešnou šafránovou rýží

    Šafrán je vzácný, ale barvou vám ho skvěle nahradí zdravá kurkuma.

  • Tofu s pórkem

    Tofu je odvozenina za sójových bobů. Nabobtnalé boby se najemno umixují, vaří a pasírují. Vzniklá tekutina se ještě vysráží a tofu je na světě. Naštěstí nemusíme sl...

  • Tofu s medovou omáčkou

    Suroviny: 375 g celozrnných těstovin, 3 l vody, 2-3 polévkové lžíce citrónové šťávy, 2 čajové lžičky slunečnicového oleje, 8 nakrájených jarních cibulek, 2 utřené ...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.