Kuřecí grilovaná stehna

Na marinádu použijeme podmáslí. 

Suroviny:

4 stehna

půl hrnku podmáslí

2 lžíce dijonské hořčice

2 stroužky česneku

snítka čerstvého rozmarýnu

sůl

pepř

Postup:

  1. Marinádu připravíme smícháním podmáslí s hořčicí, nakrájeným česnekem a rozmarýnem.
  2. Ze stehen stáhneme kůži, vložíme je do plastové krabice, polijeme marinádou, promícháme, uzavřeme a necháme v chladu přes noc odležet.
  3. Druhý den stehna vyndáme, osolíme, opepříme a dáme na rozehřátý gril. Zbytek marinády vylijeme.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.