Čínské sójové nudličky

Číňan by se možná trochu divil…

Ingredience
  • 80 g sójových nudliček
  • 1 kedlubna
  • 1 kostka slepičího bujónu
  • 2-3 lžíce oleje
  • sójová omáčka
  • chilli mleté

Postup:

  1. Bujónovou kostku dáme rozvařit do vody, vložíme do ní sójové nudličky a asi 10 minut povaříme.
  2. Mezitím si nahrubo nastrouháme oloupanou kedlubnu.
  3. Povařené sójové nudličky scedíme a dáme je na rozehřátý olej, opečeme.
  4. Pak přidáme nastrouhanou kedlubnu, zakápneme sójovou omáčkou, okořeníme chilli a krátce opečeme.
  5. Podáváme s rýží.

Související

  • Kapr po čínsku

    Českému kaprovi dobře sluší i trochu exotičtější úprava než klasický trojobal, který přidává prázdné kalorie v podobě strouhanky a tuku.

  • Dýně po čínsku

    Suroviny: 1,5 kg dužiny z mladé dýně, 3 lžíce sádla, 6 ks cibule, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička pálivé papriky, sůl, 1 středně velká palička česneku, několik l...

  • Čínské kuře po slovensku

    Suroviny: 1 vykostěné kuře, med, konzerva hrášku, konzerva kukuřice, 150g zelí, sojová omáčka, kari, mletý pepř, cibule a 1-2 banány.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.