Čínské sójové nudličky
Číňan by se možná trochu divil…
- 80 g sójových nudliček
- 1 kedlubna
- 1 kostka slepičího bujónu
- 2-3 lžíce oleje
- sójová omáčka
- chilli mleté
Postup:
- Bujónovou kostku dáme rozvařit do vody, vložíme do ní sójové nudličky a asi 10 minut povaříme.
- Mezitím si nahrubo nastrouháme oloupanou kedlubnu.
- Povařené sójové nudličky scedíme a dáme je na rozehřátý olej, opečeme.
- Pak přidáme nastrouhanou kedlubnu, zakápneme sójovou omáčkou, okořeníme chilli a krátce opečeme.
- Podáváme s rýží.
Související
-
Kapr po čínsku
Českému kaprovi dobře sluší i trochu exotičtější úprava než klasický trojobal, který přidává prázdné kalorie v podobě strouhanky a tuku.
-
Dýně po čínsku
Suroviny: 1,5 kg dužiny z mladé dýně, 3 lžíce sádla, 6 ks cibule, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička pálivé papriky, sůl, 1 středně velká palička česneku, několik l...
-
Čínské kuře po slovensku
Suroviny: 1 vykostěné kuře, med, konzerva hrášku, konzerva kukuřice, 150g zelí, sojová omáčka, kari, mletý pepř, cibule a 1-2 banány.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.