Kapr po čínsku

Českému kaprovi dobře sluší i trochu exotičtější úprava než klasický trojobal, který přidává prázdné kalorie v podobě strouhanky a tuku.

Suroviny:
4 porce kapra
3 jarní cibulky i s natí nebo 1 cibule
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžička citronové šťávy
půl lžičky mletého zázvoru nebo lžička strouhaného čerstvého
půl lžičky cukru
glutasol
olej na smažení

Postup:

1. Kapra rozkrájíme na kousky o velikosti sousta.

2. Umícháme marinádu z usekaných cibulek, sójové omáčky, citronové šťávy, hořčice a koření.

3. Do marinády vložíme kousky kapra a dáme na hodinku odležet do chladu.

4. Pak kapra vyjmeme, necháme přes síto krátce okapat a mírně oschlé kousky zprudka smažíme v rozehřátém oleji ze všech stran.

5. Opečené maso vyndáme na teplý talíř, do oleje vlijeme zbylou marinádu, krátce povaříme a vrátíme do ní opečeného kapra.

6. Podáváme s rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kolekce krátkých rozhlasových her přinášejících nová dobrodružství Sherlocka Holmese a Dr. Watsona.

Jiří Hošek, bývalý zpravodaj Českého rozhlasu

15 případů Sherlocka Holmese

15 případů Sherlocka Holmese II.

Koupit

15 skvělých klasických případů Sherlocka Holmese, Případ Codex Euricianus, Případ s Lví hřívou, Případ s motýly Hilesia, Případ s Homo ludens a další v podání vynikajícho Miloše Kopeckého a neméně báječho sekundanta Vladimíra Ráže.