Kapr po čínsku

Českému kaprovi dobře sluší i trochu exotičtější úprava než klasický trojobal, který přidává prázdné kalorie v podobě strouhanky a tuku.

Suroviny:
4 porce kapra
3 jarní cibulky i s natí nebo 1 cibule
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžička citronové šťávy
půl lžičky mletého zázvoru nebo lžička strouhaného čerstvého
půl lžičky cukru
glutasol
olej na smažení

Postup:

1. Kapra rozkrájíme na kousky o velikosti sousta.

2. Umícháme marinádu z usekaných cibulek, sójové omáčky, citronové šťávy, hořčice a koření.

3. Do marinády vložíme kousky kapra a dáme na hodinku odležet do chladu.

4. Pak kapra vyjmeme, necháme přes síto krátce okapat a mírně oschlé kousky zprudka smažíme v rozehřátém oleji ze všech stran.

5. Opečené maso vyndáme na teplý talíř, do oleje vlijeme zbylou marinádu, krátce povaříme a vrátíme do ní opečeného kapra.

6. Podáváme s rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.