Bramborové lívance s pikantním tvarohem

Vyzkoušejte, stojí to za to!

Suroviny:

500 g uvařených brambor

1 hrnek polohrubé mouky

1 hrnek mléka

2 lžičky sušeného droždí

2 vejce

sůl

špetka cukru

tuk na smažení

1 tučný měkký tvaroh

ostřejší kečup

bylinky podle chuti nebo česnek

Postup:

  1. Uvařené zchladlé brambory najemno nastrouháme a prosypeme moukou s droždím. Osolíme.
  2. V mléce rozmícháme špetku cukru pro lepší kynutí a vejce a zaděláme tím těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
  3. Pak odebíráme kousky, lžicí je na pánvi s rozehřátým tukem roztáhneme na placičku a po obou stranách opečeme.
  4. Tvaroh vymícháme s kečupem, podle chuti dosolíme a doplníme bylinkami. Výborná je i kombinace s utřeným česnekem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.