Bramborové lívance s pikantním tvarohem
Vyzkoušejte, stojí to za to!
Suroviny:
500 g uvařených brambor
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 lžičky sušeného droždí
2 vejce
sůl
špetka cukru
tuk na smažení
1 tučný měkký tvaroh
ostřejší kečup
bylinky podle chuti nebo česnek
Postup:
- Uvařené zchladlé brambory najemno nastrouháme a prosypeme moukou s droždím. Osolíme.
- V mléce rozmícháme špetku cukru pro lepší kynutí a vejce a zaděláme tím těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
- Pak odebíráme kousky, lžicí je na pánvi s rozehřátým tukem roztáhneme na placičku a po obou stranách opečeme.
- Tvaroh vymícháme s kečupem, podle chuti dosolíme a doplníme bylinkami. Výborná je i kombinace s utřeným česnekem.
Související
-
Jogurtové lívance s brusinkami a tvarohem
Poslouží výborně jako tradiční moučník, nebo (s polévkou) i jako hlavní jídlo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.