Lívance s javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s javorovým sirupem

Tentokrát budou zadělávané podmáslím!

Suroviny:

2 hrnky podmáslí

2 hrnky hladké mouky

2 lžíce cukru

2 vejce

2 lžíce kysané smetany

2 lžíce rozpuštěného másla

1,5 lžičky kypřicího prášku

špetka soli

olej na potření pánve

Postup:

  1. Smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, kypřicí prášek, špetku soli.
  2. Vedle smícháme podmáslí s vejci, smetanou a rozpuštěným máslem.
  3. Tekutou směs nalijeme do moučné směsi, promícháme a necháme asi 10 minut odstát. Pak na olejem potřené pánvi pečeme lívance po obou stranách.
  4. Podáváme s javorovým sirupem.