Lívance s javorovým sirupem
Tentokrát budou zadělávané podmáslím!
Suroviny:
2 hrnky podmáslí
2 hrnky hladké mouky
2 lžíce cukru
2 vejce
2 lžíce kysané smetany
2 lžíce rozpuštěného másla
1,5 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
olej na potření pánve
Postup:
- Smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, kypřicí prášek, špetku soli.
- Vedle smícháme podmáslí s vejci, smetanou a rozpuštěným máslem.
- Tekutou směs nalijeme do moučné směsi, promícháme a necháme asi 10 minut odstát. Pak na olejem potřené pánvi pečeme lívance po obou stranách.
- Podáváme s javorovým sirupem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.