Lívance s javorovým sirupem

Tentokrát budou zadělávané podmáslím!

Suroviny:

2 hrnky podmáslí

2 hrnky hladké mouky

2 lžíce cukru

2 vejce

2 lžíce kysané smetany

2 lžíce rozpuštěného másla

1,5 lžičky kypřicího prášku

špetka soli

olej na potření pánve

Postup:

  1. Smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, kypřicí prášek, špetku soli.
  2. Vedle smícháme podmáslí s vejci, smetanou a rozpuštěným máslem.
  3. Tekutou směs nalijeme do moučné směsi, promícháme a necháme asi 10 minut odstát. Pak na olejem potřené pánvi pečeme lívance po obou stranách.
  4. Podáváme s javorovým sirupem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.