Vykrajované rakvičky
Nemáte formičky na rakvičky? Nevadí, upečte si vykrajované...
Suroviny: 50 dkg moučkového cukru, 5 žloutků, lžička amonia a 7 dkg hladké mouky.
Pracovní postup: Ušleháme žloutky s polovinou cukru a amoniem. Necháme 12 hodin odpočinout, pak přidáme zbylý cukr a mouku. Z těsta vyválíme slabší plát a vykrájíme malé tvary - nemusí to být zrovna rakvičky. Zpočátku pečeme zprudka, pak spíš dosoušíme. Zdobíme šlehačkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU ANNA JANOUŠKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.