Božská roláda

Hříchy bývají sladké...

Suroviny: 5 vajec, 100 g krystalového cukru a dvě a půl lžíce kakaa, sádlo a hrubá mouka na plech, vanilkový cukr, šlehačka, (mouka?).

Pracovní postup: Ušlehat 5 žloutků, cukr a kakao, nakonec zlehka přidat sníh. Na plech dáme alobal, potřeme ho sádlem, posypeme hrubou moukou, rozetřeme těsto a pečeme 8 minut v troubě na 220 stupňů vyhřáté. Po upečení posypeme vanilkovým cukrem, sbalíme a necháme zchladnout. Pak rozbalíme, potřeme dobře ušlehanou šlehačkou a opět zabalíme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARTINA FIALOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.