Picadillo

Pro sedm malých jedlíků nebo pro pět velkých...

Suroviny: 1 kg hovězího zadního masa, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 3-4 zelené papriky, 5-6 rajčat, 1-2 čerstvé chilli papričky nebo 1 sušená, 4 lžíce oleje, čtvrt lžičky mletého hřebíčku, 2 lžíce bylinkového octa, 2-3 lžíce oliv, hrstka rozinek, mletý pepř, sůl a 5-7 vajec.

Pracovní postup: Maso nakrájíme na kostky, poprášíme pepřem a solí, dáme do kastrolu a zalijeme vodou, aby asi o 2 prsty přesahovala úroveň masa. Pomalu vaříme hodinu a mezitím dáme na pánev olej, přidáme naplátkovaný česnek, nakrájenou cibuli, papriky a chilli a 5 minut opékáme, pak přidáme nakrájená rajčata, ještě trochu pepře, hřebíček a sůl podle chuti. Dusíme, až omáčka zhoustne. Potom dodáme ještě vypeckované olivy, rozinky, ocet a podusíme a úplně nakonec přidáme měkké maso. Na každou porci patří ještě sázené vejce. Jako příloha se hodí rýže.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.