Jáhlová bábovka

Čekáte návštěvu? Překvapte ji bábovkou...

Suroviny: 400 g uvařených vystydlých brambor, 200 g jahelné hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 80 g hery nebo másla, 80-100 g cukru moučky, 2 vajíčka, 1/4 l mléka, hrst ořechů, 1 vanilkový cukr, asi půl prášku do pečiva, rozinky a jiné suché ovoce nakrájené na malé kousky, strouhaná citronová kůra a skořice.

Pracovní postup: Vejce našleháme s tukem a cukrem, postupně a střídavě vmícháme jemně nastrouhané vařené studené brambory, mouky s práškem a sušené ovoce a strouhané ořechy. Formu vymažeme a vysypeme moukou, dáme do ní těsto a v předehřáté troubě upečeme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.