Buchta z kokosové čokolády

Suroviny: 1 kokosovou tyčinka , 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rumu, 1 lžíce granka, pětinu hrnku mléka, 1 vejce, strouhaný kokos, čokoládová poleva.

Postup: Kokosovou tyčinku nastrouháme. Cukr, olej a vejce vyšleháme do pěny, střídavě přidáváme mouku a mléko. Nakonec vmícháme nastrouhanou tyčinku, granko a kypřící prášek. Nalijeme to na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut. Až buchta vychladneme, potřeme ji čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.