Králík s hořčicí

Suroviny: 1 králík (1a čtvrt kila), 3 lžíce hořčice, 30g slaniny, sůl, 120g másla a cibule.

Postup: Slaninu namočíme do hořčice a králíka tím prošpikujeme. Potom ho rozdělíme na zadní a přední část, osolíme ze všech stran a dáme do skleněného pekáče na rozpuštěné máslo (může být smíchané s olejem). Pod maso dáme i cibuli nakrájenou na proužky a upečeme (asi hodinu). Podáváme s brambory.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.