Srnčí steaky s kaštany
Suroviny: Srnčí hřbet, směs barevných pepřů, 100g anglické slaniny, 250g jedlých kaštanů uvařených a oloupaných, sádlo na opečení, 1 lžíce polohrubé mouky a 2 deci vývaru.
Postup: Z odleželého masa nakrájíme steaky vysoké asi 3cm. Osolíme, obalíme v rozdrceném pepři, zabalíme do plátku slaniny a upevníme párátkem. Necháme odležet. Potom maso opečeme na sádle, vyndáme a uložíme do misky s pokličkou. Ve vypečené šťávě opražíme mouku, podlijeme vývarem, vložíme uvařené a oloupané kaštany a podusíme je. Steaky rozložíme na talíře, obložíme dušenými kaštany a přelijeme šťávou.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.