Masový hrnec s houbami

Suroviny: Nakrájené houby, cibule, vepřové maso, hovězí maso, kořenová zelenina (petržel, celer a mrkev), sůl, jalovec, bobkový list, 250 ml červeného vína, kysaná smetana a uvařené nudle.

Postup: V tlakovém hrnci osmahneme cibulku, přidáme nakrájené vepřové a hovězí maso, prudce osmahneme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a nakrájené houby. Osolíme, opeříme, přidáme jalovec, bobkový list, zalijeme vínem a dusíme do měkka. Potom vyndáme jalovec a bobkový list a vmícháme uvařené nudle a trochu kysané smetany. Krátce povaříme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.