Rybí filé po americku
Suroviny: 400g rybího filé, žampiony, máslo, tvrdý sýr, sůl, pepř, kmín a rýže.
Postup: Žampiony očistíme, rozdělíme na hlavičky a nožičky. Oboje nakrájíme na větší kousky. Zvlášť hlavičky a zvlášť nožičky. Jednotlivé porce filé nasolíme, poklademe nakrájenými hlavičkami žampionů, opepříme, dáme kousek másla a posypeme nastrouhaným sýrem. Každou porci zabalíme do alobalu, dáme na plech nebo do zapékací misky, podlijeme vodou a pečeme 20 - 25 min. při 220°C. Zbylé žampiony osolíme, posypeme kmínem a osmažíme na másle. Podáváme s rýží a žampiony.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.