Polévka skleněnka
Suroviny: 2-3 kusy asi 20cm dlouhých uzených žeber, brambory, střední nebo velké kroupy, masox, cibule, česnek a majoránka.
Postup: Žebra uvaříme v papiňáku, maso vyndáme a necháme vychladnout. Vývar přelijeme do jiného hrnce, doplníme 3litry vody a přidáme pokrájené brambory, dvě hrsti krup, masox (2-3) a vaříme do měkka. Na vedlejší pánvi osmažíme do tmava pokrájenou cibuli. Do polévky potom přidáme utřený česnek, osmaženou cibulku, majoránku, obrané maso a dosolíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka