Griessšmorn
Hrnek hrubé krupice, hrnek mléka, sůl, 2 kostky cukru, 1 vejce, máslo, cukr moučka, jablka a skořice.V míse smícháme krupici, mléko, trochu soli, 2 kostky cukru a vejce. Za občasného promíchání necháme pár hodin odležet. V kastrolu rozpustíme asi osminku másla, přidáme směs z mísy a za stálého míchání smažíme až se nám utvoří takové růžové kousky neboli griessšmorn. K těmto kouskům podáváme jablečnou kaši, kterou si připravíme následovně: Rozpůlíme jablka s jádřincem i se slupkou a ve vodě je uvaříme. Potom je propasírujeme přes větší cedník, osladíme, podle potřeby si zředíme vodou, ve které jsme jablka vařili a nakonec posypeme skořicí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.