Lívance
Liwanzen… Suroviny a postup: Do čtvrt l vlahého mléka rozdrobíme 15 g droždí, vmícháme lžíci cukru, necháme vzejít, pak dolijeme druhý čtvrtlitr mléka, zakvedláme vejce a asi 250 g hladké mouky s trochou soli a citr. kůry. Z polotekutého těsta smažíme silnější placky po obou stranách, potíráme sladkým tvarohem a marmeládou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka