Matjesový salát
Při pátku dáme rybu… Suroviny a postup: Smícháme 100 g majonézy s drobně nasekanou cibulí, sekanými kapary, osolíme, opepříme a kápneme octa. Pak přidáme na kousky nakrájené matjesové řezy (200 g), stejné množství na kostičky nakrájených vařených brambor a po asi 100 g nakrájených sterilovaných okurek a sterilované červené řepy, promícháme, dáme vychladit, podáváme s tmavým pečivem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.