Kuřecí salát s jablky a ořechy
Třeba vám zbyl kousek pečeného kuřete z nedělního oběda a s přidáním několika málo ingrediencí z něj vykouzlíte náramnou lahůdku!
Suroviny:
200 g kuřecího masa (pečené, grilované)
1-2 jablka
hrstka jader vlašských ořechů
2 lžíce majonézy
1 lžička hořčice plnotučné
bílý pepř
sůl
Postup:
1. Maso nakrájíme na malé kousky. Jablko nemusíme loupat, stačí vykrojit jádřinec a také nakrájet na malé kousky.
2. Majonézu ochutíme solí, hořčicí a pepřem. Majonézy nedáváme mnoho, jen aby lehce spojila kousky masa a jablek.
3. K nakrájenému masu a jablkům přidáme sekané vlašské ořechy, promícháme s ochucenou majonézou, necháme chvíli proležet a podáváme třeba na listu salátu. S pečivem poslouží i jako lehká letní večeře nebo oběd.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.