Zapečené těstoviny s kuřetem, pórkem a hráškem
Už název napovídá přípravu. Je to dobrá variace na klasické „šunkafleky“.
Suroviny:
250 g vhodných těstovin
200 g pečeného kuřecího masa
1 malý pórek
150 g mraženého hrášku
2-3 lžíce oleje
pepř
sůl
tuk do pekáče
případně 2-3 vejce s trochou mléka
Postup:
1. Uvaříme těstoviny v osolené vodě. Můžeme volit vřetena, fleky, spirály…
2. Na rozehřátém oleji opečeme krátce nakrájený pórek, pak přidáme hrášek, podle chuti osolíme, opepříme a osmahneme.
3. Do uvařených těstovin zamícháme osmahnutou zeleninovou směs, na kostičky nakrájené pečené kuřecí maso. Nemáme-li třeba zbytek od oběda, připravíme si maso z nakrájeného kuřecího prsíčka, osmahnutého na troše oleje.
4. Směs vložíme do vymazaného pekáčku a v předem vyhřáté troubě zapečeme.
Komu by se stýskalo po vejcích, může těstoviny na pekáčku zalít 2-3 vejci rozkvedlanými v troše mléka.
5. Podáváme se zeleninovým salátem podle chuti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka