Gulášová polévka s mletým masem
Je vydatná a poslouží i jako samostatné jídlo. Výhodou je i to, že ji můžete připravit den předem.
Suroviny:
250 g mletého masa (nejlepší je směs hovězí a vepřové)
2-3 brambory
50 g slaniny – např. anglické
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
půl bujonové kostičky
2 lžíce protlaku
2 stroužky česneku
mletá sladká paprika
špetka pálivé mleté papriky
pepř
sůl
majoránka
Postup:
1. Nakrájíme slaninu nadrobno, dáme do hrnce a přidáme nakrájenou cibuli – společně osmahneme.
2. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, mleté maso, protlak, všechno koření včetně utřeného česneku, promícháme a hned zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme asi litrem vody, přihodíme bujón a uvaříme.
3. Podáváme s chlebem, nejlépe doma pečeným nebo s houskou, rohlíkem…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka