Gulášová polévka s mletým masem
Je vydatná a poslouží i jako samostatné jídlo. Výhodou je i to, že ji můžete připravit den předem.
Suroviny:
250 g mletého masa (nejlepší je směs hovězí a vepřové)
2-3 brambory
50 g slaniny – např. anglické
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
půl bujonové kostičky
2 lžíce protlaku
2 stroužky česneku
mletá sladká paprika
špetka pálivé mleté papriky
pepř
sůl
majoránka
Postup:
1. Nakrájíme slaninu nadrobno, dáme do hrnce a přidáme nakrájenou cibuli – společně osmahneme.
2. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, mleté maso, protlak, všechno koření včetně utřeného česneku, promícháme a hned zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme asi litrem vody, přihodíme bujón a uvaříme.
3. Podáváme s chlebem, nejlépe doma pečeným nebo s houskou, rohlíkem…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.