Kuřecí rarášci
Kuře můžete osolit a šoupnout v pekáči s trochou vody a lžící másla do trouby, ale můžete si s ním taky trošku vyhrát. Odměnou za malou práci navíc bude velký úsměv strávníků…
Suroviny:
2 kuřecí řízky (stehenní jsou šťavnatější)
1 dl mléka
1 vejce
asi 100 g hladké mouky
100 g strouhaného sýra (obvykle eidam, ale zkuste i kombinaci s nivou)
3-4 stroužky česneku
sůl
tuk na smažení
Postup:
1. Maso nakrájíme na kousky – „rarášky“.
2. Z mléka, vejce, mouky, strouhaného sýra a utřeného česneku umícháme hladké husté těstíčko, osolíme ho podle potřeby.
3. Kousky masa obalujeme v těstíčku a vkládáme do rozehřátého tuku a ze všech stran osmažíme.
4.Podáváme s bramborovou kaší nebo s libovolným zeleninovým salátem.
Dobrou chuť vám přeje Jana Morávková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.