Pikantní kuře s játry

...a taky s pórkem. A tu pikantnost si řídíte vlastní chutí!

Suroviny:
400 g kuřecího masa z prsíček
300 g kuřecích jater
1 malý pórek
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce worcestrové omáčky
pepř
chilli omáčka
sůl

Postup:

1. Prsíčka nakrájíme na menší kostičky, opepříme a zakapeme olejem. Promícháme a necháme aspoň dvě hodiny odležet v chladu.

2. Pak na pánvi rozehřejeme zbytek oleje, přidáme naložené maso a ze všech stran opečeme. Až bude maso zatažené, osolíme a přidáme worcester. Dusíme, mícháme a odpařujeme tekutinu.

3. Když se tekutina odpaří, přidáme nakrájená jatýrka a restujeme, až jsou měkká, pak přidáme nakrájený pórek a ještě krátce opečeme.

4. Na talíři si každý podle chuti doplní chilli omáčkou, jako příloha je dobrá rýže nebo kousek pečiva.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.