Pikantní kuře s játry
...a taky s pórkem. A tu pikantnost si řídíte vlastní chutí!
Suroviny:
400 g kuřecího masa z prsíček
300 g kuřecích jater
1 malý pórek
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce worcestrové omáčky
pepř
chilli omáčka
sůl
Postup:
1. Prsíčka nakrájíme na menší kostičky, opepříme a zakapeme olejem. Promícháme a necháme aspoň dvě hodiny odležet v chladu.
2. Pak na pánvi rozehřejeme zbytek oleje, přidáme naložené maso a ze všech stran opečeme. Až bude maso zatažené, osolíme a přidáme worcester. Dusíme, mícháme a odpařujeme tekutinu.
3. Když se tekutina odpaří, přidáme nakrájená jatýrka a restujeme, až jsou měkká, pak přidáme nakrájený pórek a ještě krátce opečeme.
4. Na talíři si každý podle chuti doplní chilli omáčkou, jako příloha je dobrá rýže nebo kousek pečiva.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.