Mletý řízek v pivním kabátku

Věřím, že nazmar nepřijde ani zbytek piva…

Suroviny:
500 g mletého masa
2 vejce
sůl
pepř
majoránka
3 lžíce světlého piva
polohrubá mouka
tuk na smažení

Postup:

1. Mleté maso promícháme s 1 vajíčkem, osolíme, okořeníme podle chuti. Můžeme použít i směs na mleté maso.

2. Z hmoty vytvoříme 5 řízků a namáčíme je v těstíčku umíchaném z vejce, piva a mouky.

3. Hned smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách. Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.