Kuře na pivu
Někdo tvrdí, že je to lepší, než kohout na víně – vyzkoušejte.
Suroviny:
4 kuřecí stehna
4 lžíce másla
2 větší cibule
2 malé konzervičky rajského protlaku
200 ml světlého piva
100 ml smetany nebo šlehačky
pepř
sůl
Postup:
1. Stehna osolíme, opepříme a na rozehřátém másle opečeme.
2. Přidáme nakrájenou cibuli, trochu vody a přikryté dusíme čtvrt hodiny.
3. Přidáme protlak rozmíchaný v pivu, dusíme asi půlhodiny, a když je maso měkké, přilijeme smetanu a necháme projít varem.
4. Na talíři stehna přelijeme omáčkou, podáváme s bramborem nebo s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.