Banánový koktejl s vaječným koňakem

Sladká tečka po slavnostním obědě, kaloricky je to skoro celé jídlo.

Suroviny:
3 pěkně zralé banány
tři čtvrtě litru mléka
4 malé panáčky vaječného koňaku
vanilková zmrzlina – 4 porce
šlehačka – 4 velké lžíce
cukr podle chuti
strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup:

1. Do sklenic nalijeme vaječný koňak.

2. Rozmixujeme banány s mlékem, podle chuti osladíme, přidáme zmrzlinu, rozmixujeme a rozdělíme do sklenic.

3. Nakonec ozdobíme čepičkou ze šlehačky a strouhanou čokoládou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.