Banánový koktejl s vaječným koňakem
Sladká tečka po slavnostním obědě, kaloricky je to skoro celé jídlo.
Suroviny:
3 pěkně zralé banány
tři čtvrtě litru mléka
4 malé panáčky vaječného koňaku
vanilková zmrzlina – 4 porce
šlehačka – 4 velké lžíce
cukr podle chuti
strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup:
1. Do sklenic nalijeme vaječný koňak.
2. Rozmixujeme banány s mlékem, podle chuti osladíme, přidáme zmrzlinu, rozmixujeme a rozdělíme do sklenic.
3. Nakonec ozdobíme čepičkou ze šlehačky a strouhanou čokoládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.