Muž by měl na rande přijít včas, s květinou a penězi

19. červenec 2022

Než odejdete z domova na rande se slečnou nebo dámou, podívejte se na hodinky. Muž totiž, na rozdíl od dámy, chodí na schůzku vždycky včas. Žena se naopak zásadně dostavuje s mírným zpožděním.

Muž nesmí zapomenout několik věcí – květinu, vhodné oblečení a peníze, protože by jako gentleman měl útratu zaplatit. Nechat to na dámě je velké faux pas, ale pokud se žena rozhodne uhradit si všechno sama, muž jí nebrání – máme přece rovnoprávnost.

Žena by měla nechat muže útratu zaplatit – je to přeci jen vstřícné gesto ze starých časů. Muž tím dává najevo, že si ženy váží.

Měl by se ale svého protějšku zeptat, třeba pronese: „Bylo to velmi příjemné, dovolíte prosím, abych účet zaplatil?“. Žena pak má jako společensky významnější osoba možnost o všem rozhodnout.

Muž se na první rande obléká úměrně prostředí, kam ženu pozval. Do výborné restaurace chodí večer jedině v tmavém obleku, do kina nebo činohry mu ale postačí sako a džíny.

Naopak kraťasy a podobné letní výstřelky si může vzít jedině po předchozí dohodě s ženou – pokud oba zamíří třeba na koupání k rybníku.

Květinu muž ženě předává hned po příchodu, při podání ruky nebo zdvořilostním polibku. Květina přitom musí být zbavena ochranného papíru.

Nervózní muži dělají na prvním rande jednu chybu – hodně mluví. Je třeba pustit ženu ke slovu a projevit zájem o její témata. Naslouchat se vždycky vyplatí. Tak hodně štěstí!

autor: Milan Knotek
Spustit audio