Mrkvový dort s limetkovým krémem

Výborná kombinace chutí.

Ingredience
  • 3 vejce velikosti M
  • 200 g mrkve
  • 200 g polohrubé mouky a 1 kypřicí prášek
  • 140 g cukru a 1 vanilkový cukr
  • 100 ml oleje (řepkový nebo slunečnicový)
  • 100 ml bílého jogurtu
  • trochu mleté skořice  a špetka soli
  • na krém:  1 sáček prášku na limetkový krém dr. Oetkera, 200 ml šlehačky a 250 g polotučného tvarohu
  • případně cukrové zdobení
  • tuk a mouka do formy

Postup:

  1. Elektrickými metličkami ušleháme vejce s cukrem, jogurtem a olejem.
  2. Vmícháme jemně nastrouhanou mrkev a nakonec postupně zašleháme mouku s kypřicím práškem, skořicí a špetkou soli.
  3. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, vložíme těsto a ve střední troubě pečeme asi 35-40 minut – zkusíme propečenost špejlí.
  4. Upečený korpus vyndáme z formy a necháme vychladnout.
  5. Na krém ušleháme šlehačku a tvaroh s práškem.
  6. Vychladlý dort prokrojíme, promažeme krémem a zbylým krémem promažeme i povrch a ozdobnou trubičkou nastříkáme krém po obvodu dortu. Můžeme doplnit cukrovým zdobením.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.