Nepečený dort višňový
Dětem k svátku...
Ingredience
- 250 g polotučného tvarohu
- 200 ml šlehačky
- 2 lžíce jogurtu
- 3 lžíce cukru
- plátková želatina – množství na půl litru tekutiny
- 1 malý višňový kompot
- piškoty
- a pro dospělé – panáček likéru amaretto
Postup:
- Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií.
- Do tvarohu zamícháme ušlehanou šlehačku, jogurt a cukr.
- Připravíme želatinu podle návodu a vmícháme do tvarohové hmoty.
- Dno formy vyložené fólií potřeme vrstvou krému, poklademe piškoty, mírně pokapeme šťávou z kompotu nebo amarettem, na to dáme okapané višně, znovu krém a další vrstvu piškotů – jemně pokapaných.
- Zakryjeme krémem, překryjeme formu potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do ledničky.
- Druhý den odkryjeme fólii a pomocí té nejdříve vložené fólie dort vyjmeme z formy a krájíme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.