Nepečený dort višňový
Dětem k svátku...
Ingredience
- 250 g polotučného tvarohu
- 200 ml šlehačky
- 2 lžíce jogurtu
- 3 lžíce cukru
- plátková želatina – množství na půl litru tekutiny
- 1 malý višňový kompot
- piškoty
- a pro dospělé – panáček likéru amaretto
Postup:
- Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií.
- Do tvarohu zamícháme ušlehanou šlehačku, jogurt a cukr.
- Připravíme želatinu podle návodu a vmícháme do tvarohové hmoty.
- Dno formy vyložené fólií potřeme vrstvou krému, poklademe piškoty, mírně pokapeme šťávou z kompotu nebo amarettem, na to dáme okapané višně, znovu krém a další vrstvu piškotů – jemně pokapaných.
- Zakryjeme krémem, překryjeme formu potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do ledničky.
- Druhý den odkryjeme fólii a pomocí té nejdříve vložené fólie dort vyjmeme z formy a krájíme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka