Nepečený dort

Pro léto vhodný moučník.

Ingredience
  • 1 mascarpone (250 g)
  • 1 tučný tvaroh
  • 1 ricotta
  • třtinový cukr podle chuti
  • želatinový ztužovač nebo želatina
  • piškoty
  • kompotované jahody nebo čerstvé ovoce

Postup:

  1. Ušleháme směs z mascarpone, tvarohu a ricotty, podle chuti a kyselosti ovoce krém osladíme.
  2. Připravíme želatinu podle návodu a vmícháme do krému.
  3. Do plastové formy vrstvíme krém, na něj piškoty, na ně dáme tenkou vrstvu krému, poklademe ovocem, zakryjeme krémem, opět dáme piškoty a pokračujeme do vypotřebování surovin. Končíme krémem. Pokud nemáme plastovou formu, vyložíme obyčejnou formu potravinářskou fólií, aby šel moučník lépe vyklopit.
  1. Hotový dort zakryjeme fólií a dáme nejlépe přes noc do chladu proležet.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.