Nepečený dort

Pro léto vhodný moučník.

Ingredience
  • 1 mascarpone (250 g)
  • 1 tučný tvaroh
  • 1 ricotta
  • třtinový cukr podle chuti
  • želatinový ztužovač nebo želatina
  • piškoty
  • kompotované jahody nebo čerstvé ovoce

Postup:

  1. Ušleháme směs z mascarpone, tvarohu a ricotty, podle chuti a kyselosti ovoce krém osladíme.
  2. Připravíme želatinu podle návodu a vmícháme do krému.
  3. Do plastové formy vrstvíme krém, na něj piškoty, na ně dáme tenkou vrstvu krému, poklademe ovocem, zakryjeme krémem, opět dáme piškoty a pokračujeme do vypotřebování surovin. Končíme krémem. Pokud nemáme plastovou formu, vyložíme obyčejnou formu potravinářskou fólií, aby šel moučník lépe vyklopit.
  1. Hotový dort zakryjeme fólií a dáme nejlépe přes noc do chladu proležet.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.