Nepečený dort
Pro léto vhodný moučník.
Ingredience
- 1 mascarpone (250 g)
- 1 tučný tvaroh
- 1 ricotta
- třtinový cukr podle chuti
- želatinový ztužovač nebo želatina
- piškoty
- kompotované jahody nebo čerstvé ovoce
Postup:
- Ušleháme směs z mascarpone, tvarohu a ricotty, podle chuti a kyselosti ovoce krém osladíme.
- Připravíme želatinu podle návodu a vmícháme do krému.
- Do plastové formy vrstvíme krém, na něj piškoty, na ně dáme tenkou vrstvu krému, poklademe ovocem, zakryjeme krémem, opět dáme piškoty a pokračujeme do vypotřebování surovin. Končíme krémem. Pokud nemáme plastovou formu, vyložíme obyčejnou formu potravinářskou fólií, aby šel moučník lépe vyklopit.
- Hotový dort zakryjeme fólií a dáme nejlépe přes noc do chladu proležet.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.