Vařený rychlý dort
Můžete využít i méně kvalitní jablka.
Suroviny:
700-800 g vykrájených a oloupaných jablek
2 vanilkové pudinky
asi 6 lžic cukru (podle sladkosti jablek)
1 vanilkový cukr
kulaté dětské piškoty
rozinky
případně šlehačka
Postup:
- Oloupaná a vykrájená jablka nahrubo nastrouháme, v kastrolu je posypeme cukrem a podlijeme čtvrt litrem vody. Necháme je rozvařit.
- Ve čtvrt litru vody rozmícháme pudinkové prášky a vanilkový cukr a vaříme, až hmota zhoustne – jako klasický pudink. V závěru můžeme přidat opláchnuté rozinky.
- Dno dortové formy poklademe piškoty, rozetřeme na ně část pudinkové hmoty a znovu proložíme piškoty. Vrstvy střídáme, končit by se mělo pudinkovou hmotou.
- Dáme dobře vychladit, dort se pak líp krájí a je osvěžující. Podáváme samotný nebo se šlehačkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.