Milánské kuřecí řízky
Suroviny: Na 4 porce: 1 cibule, 5 lžic oleje, plechovka loupaných rajčat, 4 snítky bazalky, sůl, pepř, 250g špaget, 4 kuřecí řízky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 2 lžíce strouhanky, 6 lžic strouhaného parmazánu, 2 lžíce mouky.
Postup: Cibuli oloupeme, jemně pokrájíme a na rozehřátém oleji zesklovatíme. Přidáme rozmixovaná rajčata s deci vody, polovinu bazalky nasekáme nadrobno, osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme 10 minut. Uvaříme špagety. Kuřecí řízky omyjeme pod studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme. Vejce rozšleháme v mléku, strouhanku smícháme se strouhaným parmazánem a řízky postupně obalíme (mouka, vejce, strouhanka s parmazánem). Potom je na středním ohni opečeme z každé strany asi 4 minuty. Podáváme těstoviny s rajskou omáčkou, k tomu kuřecí řízky posypané bazalkou.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.