Meruňkový koláč pod sněhem

Když vaří farská kuchařka, skvostně to vypadá, voní i chutná...

Suroviny: 200 g hladké mouky, 140 g másla, 100 g cukru, 3 vejce, necelé kilo meruněk, 100 g mandlí, sůl, tuk na plech.

Pracovní postup: Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme 70 g cukru, 2 žloutky a špetku soli - vypracujeme hladké těsto. Rozválíme, položíme na vymazaný plech a zapečeme. Připravíme si rozpůlené meruňky, ještě nedopečený koláč jimi poklademe, posypeme zbylým cukrem a potřeme tuhým sněhem ze 3 bílků, do kterého jsme přimíchali nastrouhané (předem spařené a oloupané) mandle. V mírné troubě dopečeme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!