Meklenburské trubičky
Suroviny: 100g vařených brambor, 250g mouky, 250g vepřových škvarků, 2 vejce, cibule, petrželová nať, pepř, sůl, šálek kyselé smetany.
Postup: Jemně nastrouhané brambory posolíme a spojíme s vejci a moukou na tuhé těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na tloušťku jednoho prstu. Na jemno nakrájenou cibulku zlehka opražíme spolu se škvarky, přidáme nasekanou petržel, osolíme, okořeníme. Směs natřeme na těsto a pevně zavineme. Nakrájíme na zhruba 5cm dlouhé kousky, vložíme do trouby, potřeme sádlem a upečeme. Během pečení pokropíme občas smetanou. Podáváme horké.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka