Máslová zelenina

Pochoutka nejen pro vegetariány a kdo nechce ani tuk živočišného původu, použije olej...

Ingredience
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • půl nebo čtvrt celeru
  • miska fazolkových lusků (v sezóně čerstvých, v zimě mražených)
  • máslo
  • sůl

Postup:

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme a na másle krátce opečeme, pak trochu podlijeme, osolíme a necháme dusit.
  2. Lusky překrájíme a v osolené vodě uvaříme; když jsou uvařené, smícháme je se zeleninou.
  3. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.