Máslová zelenina
Pochoutka nejen pro vegetariány a kdo nechce ani tuk živočišného původu, použije olej...
Ingredience
- 2 mrkve
- 1 petržel
- půl nebo čtvrt celeru
- miska fazolkových lusků (v sezóně čerstvých, v zimě mražených)
- máslo
- sůl
Postup:
- Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme a na másle krátce opečeme, pak trochu podlijeme, osolíme a necháme dusit.
- Lusky překrájíme a v osolené vodě uvaříme; když jsou uvařené, smícháme je se zeleninou.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
-
Tofu se zeleninou a quinoou
Zjednodušeně se dá říci, že tofu je sójový sýr a je to oblíbená potravina vegetariánů, ale v dobré úpravě chutná i masojedům. A quinoa je jednou z tzv. superpotravin!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.