Máslová zelenina

Pochoutka nejen pro vegetariány a kdo nechce ani tuk živočišného původu, použije olej...

Ingredience
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • půl nebo čtvrt celeru
  • miska fazolkových lusků (v sezóně čerstvých, v zimě mražených)
  • máslo
  • sůl

Postup:

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme a na másle krátce opečeme, pak trochu podlijeme, osolíme a necháme dusit.
  2. Lusky překrájíme a v osolené vodě uvaříme; když jsou uvařené, smícháme je se zeleninou.
  3. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?