Martinské rohlíčky
Do 11. listopadu ještě chybí...
Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 60 g cukru, sůl, citronová kůra, třetina litru mléka, 20 g droždí, 140 g vlahého másla, 4 žloutky, náplně a vajíčko na potření.
Pracovní postup: Do mísy dáme mouku, cukr, sůl a kůru, zaděláme vzešlým kváskem, přidáme máslo a žloutky. Těsto necháme hodinu kynout, pak vyválíme a rozkrájíme na trojúhelníky. Plníme libovolnou náplní (mákem, tvarohem, džemem) a svineme do rohlíčků. Dáme je na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU ALENA SVATOŠOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.