Lososový koktejl hraběnky Olgy
Suroviny: Studené maso z pečeného lososa, citrónová šťáva, křen, zázvor, majonéza, sůl, bílý pepř, sušené meruňky, trocha slivovice nebo meruňkovice, půl deci šampaňského nebo bílého vína.
Postup: Studené, vykostěné a rozebrané maso na malé kousky lehce osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Majonézu smícháme se strouhaným křenem a s čerstvě nastrouhaným zázvorem. Sušené meruňky předem nakrájíme na malé kostičky a naložíme na několik hodin nejlépe do meruňkovice. Nakonec vše smícháme dohromady a podle potřeby zředíme šampaňským nebo bílým vínem. Podáváme v koktejlových sklenicích a ozdobíme třeba citrónem nebo mátovým listem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.